Οκτώ περίεργα πράγματα που δεν ξέρατε για τον καφέ

Image
Γνώμες Σάββατο 25 Μαΐου 2024 23:59
 

Το πρωινό ξύπνημα για την πλειονότητα των ανθρώπων συχνά συνοδεύεται από την απόλαυση ενός φλιτζανιού καφέ, με πολλούς να καταναλώνουν δύο έως τρεις καθημερινά.

Εδώ θα βρείτε οκτώ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το πολυαγαπημένο σας ρόφημα που πιθανόν δεν γνωρίζατε!

Διπλάσια Καφεΐνη από Ενεργειακά: Ένας μύθος που καταρρίπτεται είναι ότι τα ενεργειακά ποτά περιέχουν περισσότερη καφεΐνη απ' ό,τι ο καφές. Στην πραγματικότητα, ένα φλιτζάνι καφέ μπορεί να περιέχει διπλάσια ποσότητα καφεΐνης.

Εθισμός στην Καφεΐνη: Μόλις 100 μιλιγκράμ καφεΐνης αρκούν για να εθίσουν κάποιον, ποσότητα που αντιστοιχεί σε 2 φλιτζάνια τσάι ή 3 κουτάκια αναψυκτικού τύπου κόλα.

Γρήγορη Δράση: Η καφεΐνη αρχίζει να δρα σε μόλις 10 λεπτά, γεμίζοντάς σας ενέργεια.

Κατανάλωση στην Αμερική: Στην Αμερική καταναλώνονται 400 εκατομμύρια φλιτζάνια καφέ καθημερινά, πράγμα που ανεβάζει τη χώρα στην κορυφή της παγκόσμιας κατανάλωσης.

Η Πρώτη Webcam: Δημιουργήθηκε για να παρακολουθούν την καφετιέρα στο Πανεπιστήμιο Cambridge, αποτρέποντας τις άδειες επισκέψεις για καφέ.

Η ιδανική Ώρα για να Πιείτε Καφέ: Η καλύτερη ώρα για να απολαύσετε τον καφέ είναι μεταξύ 9.30-11.30 π.μ., όταν η καφεΐνη μπορεί να αλληλεπιδράσει ιδανικά με τα επίπεδα κορτιζόλης στο σώμα.

Αποφύγετε να πίνετε καφέ στα φλιτζάνια της εταιρίας Σύμφωνα με έρευνα 20% των φλιτζανιών των περισσότερων εταιριών περιέχουν περιττώματα ζωυφίων όσο περίεργο και αν ακούγεται αυτό. Αυτά τα περιττώματα υπάρχουν επειδή τα ποτήρια πλένονται με ένα σφουγγάρι που συνήθως δεν αλλάζεται επί μήνες ή χρόνια. Γι'αυτό χρησιμοποιήστε τη δική σας κούπα και πλύντε την με το δικό σας σφουγγάρι.

Ο πιο ακριβός καφές Ο πιο ακριβός καφές στον κόσμο παράγεται από περιττώματα ελεφάντων και λέγετε "Black Ivory Coffee". Συγκεκριμένα κάποιοι ελέφαντες στην Ταϊλάνδη ταΐζονται με κόκκους καφέ οι οποίοι βγαίνουν στα περιττώματά τους και με την κατάλληλη επεξεργασία έχουν (όπως λένε) εκπληκτική γεύση.

Ενώ ο "Black Ivory Coffee" είναι αναμφίβολα μεταξύ των πιο ακριβών καφέδων παγκοσμίως, υπάρχουν και άλλοι πολυτελείς καφέδες, όπως ο Kopi Luwak ή ο καφές Civet, που παράγεται από τα περιττώματα του ζώου luwak στην Ινδονησία. Ο Kopi Luwak έχει επίσης υψηλή τιμή λόγω της σπάνιας και εργατικής διαδικασίας παραγωγής του.

Και οι δύο αυτοί καφέδες διακρίνονται για την ιδιαίτερη διαδικασία παραγωγής τους και την ξεχωριστή γεύση, αλλά και για τις υψηλές τους τιμές, κάνοντάς τους πολυτελείς επιλογές για τους λάτρεις του καφέ.

πηγή: spirossoulis.com